Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne ciasteczka owsiane z daktylami, bananami, masłem orzechowym, same pyszności w nich się kryją. Prezentuję wersje pierwszą tych ciasteczek. Zapraszam.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 651
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75572
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1632
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 651
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75572
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1632
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, dokładamy do daktyli pokrojone banany i miksujemy na gładką masę
W misce mieszamy obie mąki, płatki owsiane, proszek do pieczenia i sól.
W osobnym naczyniu ucieramy masło orzechowe z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią przez kilka minut. Ciągle miksując dodajemy jajka a potem masę daktylowo-bananową.
Obroty w mikserze zmniejszamy i dodajemy suche składniki. Gdy masa będzie jednolita dajemy bakalie i mieszamy już łyżką. Ciasto rozkładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem lub mokrą dłonią formujemy ciasteczka. Ja wolę robić to mokrą dłonią, wtedy nadajemy ciasteczkom ładny kształt. Możemy posypać je również sezamem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczmy przez ok. 20 min. funkcja góra/dół. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl