Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na bazie płatków owsianych i orzechów włoskich z dodatkiem dyni i przypraw korzennych, przełożone warstwą mascarpone. Super ciasto do jesiennej kawy
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3527
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3527
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8914
Składniki
W misce zmieszać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i orzechy. Do drugiej miski wbić 2 jajka i lekko roztrzepać, dodać dynię i cukier, wymieszać. Masło ropuścić, dodać do dyni i jajek, zmieszać Zmieszać mokre składniki z suchymi.
Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem, na dno wylać 2/3 ciasta. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec ciasto 15 minut.
W misce zmieszać mascarpone, serek, 3 łyżki cukru i jajko. Ciasto wyjąć po 15 minutach pieczenia, masę serową wyłożyć na ciasto i rozprowadzić. Na wierzch wyłożyć nierównomiernie resztę ciasta. można posypać łyżeczką cukru brązowego i niewielką ilością cynamonu. Wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut.