Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na bazie płatków owsianych i orzechów włoskich z dodatkiem dyni i przypraw korzennych, przełożone warstwą mascarpone. Super ciasto do jesiennej kawy
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
Składniki
W misce zmieszać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i orzechy. Do drugiej miski wbić 2 jajka i lekko roztrzepać, dodać dynię i cukier, wymieszać. Masło ropuścić, dodać do dyni i jajek, zmieszać Zmieszać mokre składniki z suchymi.
Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem, na dno wylać 2/3 ciasta. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec ciasto 15 minut.
W misce zmieszać mascarpone, serek, 3 łyżki cukru i jajko. Ciasto wyjąć po 15 minutach pieczenia, masę serową wyłożyć na ciasto i rozprowadzić. Na wierzch wyłożyć nierównomiernie resztę ciasta. można posypać łyżeczką cukru brązowego i niewielką ilością cynamonu. Wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut.