Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na bazie płatków owsianych i orzechów włoskich z dodatkiem dyni i przypraw korzennych, przełożone warstwą mascarpone. Super ciasto do jesiennej kawy
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7846
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1021
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7846
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1021
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
Składniki
W misce zmieszać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i orzechy. Do drugiej miski wbić 2 jajka i lekko roztrzepać, dodać dynię i cukier, wymieszać. Masło ropuścić, dodać do dyni i jajek, zmieszać Zmieszać mokre składniki z suchymi.
Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem, na dno wylać 2/3 ciasta. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec ciasto 15 minut.
W misce zmieszać mascarpone, serek, 3 łyżki cukru i jajko. Ciasto wyjąć po 15 minutach pieczenia, masę serową wyłożyć na ciasto i rozprowadzić. Na wierzch wyłożyć nierównomiernie resztę ciasta. można posypać łyżeczką cukru brązowego i niewielką ilością cynamonu. Wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut.