Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Crumble z niecodzienną kruszonką z płatków owsianych, pasty kokosowej i masła orzechowego.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9898
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1676
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 621
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3791
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9898
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1676
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 621
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3791
Składniki
Usuwamy pestki ze śliwek i kroimy je na kawałki. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym i przygotowujemy kruszonkę.
Płatki owsiane mielimy na mąkę (ja robię to w blenderze kielichowym), przesypujemy do miski i łączymy z pastą kokosową oraz masłem orzechowym. Ugniatamy na kruszonkę i posypujemy śliwki.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podawać na ciepło i na zimno. Doskonale smakuje polane odrobiną miodu.