Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Crumble z niecodzienną kruszonką z płatków owsianych, pasty kokosowej i masła orzechowego.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 930
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1881
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6447
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 930
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1881
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6447
Składniki
Usuwamy pestki ze śliwek i kroimy je na kawałki. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym i przygotowujemy kruszonkę.
Płatki owsiane mielimy na mąkę (ja robię to w blenderze kielichowym), przesypujemy do miski i łączymy z pastą kokosową oraz masłem orzechowym. Ugniatamy na kruszonkę i posypujemy śliwki.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podawać na ciepło i na zimno. Doskonale smakuje polane odrobiną miodu.