Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Crumble z niecodzienną kruszonką z płatków owsianych, pasty kokosowej i masła orzechowego.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3352
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3352
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Składniki
Usuwamy pestki ze śliwek i kroimy je na kawałki. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym i przygotowujemy kruszonkę.
Płatki owsiane mielimy na mąkę (ja robię to w blenderze kielichowym), przesypujemy do miski i łączymy z pastą kokosową oraz masłem orzechowym. Ugniatamy na kruszonkę i posypujemy śliwki.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podawać na ciepło i na zimno. Doskonale smakuje polane odrobiną miodu.