Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Crumble z niecodzienną kruszonką z płatków owsianych, pasty kokosowej i masła orzechowego.
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 899
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 93
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 74
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 33
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 24
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 163
Kokosowy sernik dla cukrzyka zawiera składniki o niskim indeksie glikemicznym...
Odsłon: 899
Bigos ugotowany z białej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce do...
Odsłon: 93
Przepis z serii zero waste. Prawdziwe amaretto robi się z migdałów a czasem z...
Odsłon: 74
Klasyka w najlepszym wydaniu - fasolka po bretońsku to pyszne i konkretne dan...
Odsłon: 33
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 24
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 163
Składniki
Usuwamy pestki ze śliwek i kroimy je na kawałki. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym i przygotowujemy kruszonkę.
Płatki owsiane mielimy na mąkę (ja robię to w blenderze kielichowym), przesypujemy do miski i łączymy z pastą kokosową oraz masłem orzechowym. Ugniatamy na kruszonkę i posypujemy śliwki.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można podawać na ciepło i na zimno. Doskonale smakuje polane odrobiną miodu.