Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, jabłkiem i cynamonem. Treściwe, świetne na drugie śniadanie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 372
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3806
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 372
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1963
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3922
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3806
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 552
Składniki
Przepis na około 10 muffinek Mąkę, proszek, płatki owsiane, siemię lniane, cynamon - wszystko połączyć i wymieszać w misce. W drugiej misce połączyć mleko, olej, jajko, miód. Składniki mokre przelać do składników suchych, wymieszać łyżką.
Jabłko umyć, pokroić w drobną kosteczkę. Silikonowe foremki do muffinek delikatnie posmarować olejem. Do foremek włożyć ciasto, do każdej foremki włożyć 2-3 kosteczki jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 25 minut.
Muffinki można polać lukrem zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru, dodatkowo posypałam startą gorzką czekoladą z orzechami. Muffinki są bardzo treściwe. Pychota!!