Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, jabłkiem i cynamonem. Treściwe, świetne na drugie śniadanie.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 897
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2820
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 897
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2820
Składniki
Przepis na około 10 muffinek Mąkę, proszek, płatki owsiane, siemię lniane, cynamon - wszystko połączyć i wymieszać w misce. W drugiej misce połączyć mleko, olej, jajko, miód. Składniki mokre przelać do składników suchych, wymieszać łyżką.
Jabłko umyć, pokroić w drobną kosteczkę. Silikonowe foremki do muffinek delikatnie posmarować olejem. Do foremek włożyć ciasto, do każdej foremki włożyć 2-3 kosteczki jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez około 25 minut.
Muffinki można polać lukrem zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru, dodatkowo posypałam startą gorzką czekoladą z orzechami. Muffinki są bardzo treściwe. Pychota!!