Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez białej mąki. Bez białego cukru. To pyszna, zdrowa przekąska, w sam raz na drugie śniadanie czy podwieczorek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8296
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1201
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 632
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8296
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1201
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 632
Składniki
Twaróg zmiksować na gładko z jogurtem, cukrem wanilinowym i białkiem. Odstawić. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Płatki owsiane zmielić na mąkę przy pomocy malaksera, blendera lub młynka do kawy. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, zmielone płatki owsiane, sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cynamon wymieszać w jednej misce. W oddzielnym naczyniu połączyć ze sobą mokre składniki: miękkie masło utrzeć z cukrem trzcinowym na puszystą masę dodając stopniowo po jednym jajku, dodać żółtko z trzeciego jajka (białko zostawić do nadzienia serowego). Nie przestając ucierać, dodawać stopniowo jogurt naturalny i mleko.
Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta. Do papilotek nakładać kolejno : łyżkę ciasta, jedną-dwie łyżeczki masy serowej oraz kolejną łyżkę ciasta zakrywającą nadzienie. Wierzch każdej z muffinek posypać musli lub płatkami owsianymi. Piec przez ok. 20-25 minut do tzw. ,,suchego patyczka" w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Najlepsze jeszcze ciepłe. Smacznego! ;)