Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli muffinek mam bardzo pyszną propozycję na muffinki z dużej ilości płatków owsianych, wzbogaconych czekoladą i słodkim winogronem. Bardzo polecam takie słodkości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14050
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Do drugiej miski wbijamy jajka i wlewamy mleko, dodajemy płynny miód i lekko je roztrzepujemy widelcem lub ,,rózgą''. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy wcześniej umyte, osuszone, pokrojone w kostkę i pozbawione pestek winogrona oraz pokrojoną w kostkę czekoladę i dokładnie mieszamy.
Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
Podajemy, a ja smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.