Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli muffinek mam bardzo pyszną propozycję na muffinki z dużej ilości płatków owsianych, wzbogaconych czekoladą i słodkim winogronem. Bardzo polecam takie słodkości.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 938
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 276
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 112
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 938
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 276
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 112
Składniki
Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Do drugiej miski wbijamy jajka i wlewamy mleko, dodajemy płynny miód i lekko je roztrzepujemy widelcem lub ,,rózgą''. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy wcześniej umyte, osuszone, pokrojone w kostkę i pozbawione pestek winogrona oraz pokrojoną w kostkę czekoladę i dokładnie mieszamy.
Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
Podajemy, a ja smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.