Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli muffinek mam bardzo pyszną propozycję na muffinki z dużej ilości płatków owsianych, wzbogaconych czekoladą i słodkim winogronem. Bardzo polecam takie słodkości.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13340
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13340
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Składniki
Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Do drugiej miski wbijamy jajka i wlewamy mleko, dodajemy płynny miód i lekko je roztrzepujemy widelcem lub ,,rózgą''. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy wcześniej umyte, osuszone, pokrojone w kostkę i pozbawione pestek winogrona oraz pokrojoną w kostkę czekoladę i dokładnie mieszamy.
Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
Podajemy, a ja smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.