Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiane racuszki z gruszką, cynamonem i wanilią"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 273
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 273
Składniki
30 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 3-4 porcje
Jajko miksuję z maślanką. Dodaję mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon i cukier wanilinowy. Miksuję.
Gruszki obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w niewielką kostkę. Mieszam z ciastem.
Wykładam łyżką porcje ciasta na niewielką ilość rozgrzanego oleju, formuję niewielkie placuszki. Smażę je na rumiano z obu stron. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószam cukrem pudrem.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Kobieta i życie