Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej sztuki 0,40 zł
Płatki, otręby, wiórki kokosowe i ziarno sezamu wsypujemy do miski. Mieszamy. Zalewamy taką ilością wrzątku, aby przykrył mieszankę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kilka minut, aż ziarna całkowicie wchłoną wodę.
Garnek odkrywamy, ziarna studzimy. Do chłodnej mieszanki dodajemy jajko, mąkę i cukier. Dokładnie mieszamy.
Ciasto wałkujemy i foremkami wycinamy pożądane kształty, np. małe i duże serduszka. Układamy na blasze wyłożonej lekko natłuszczonym papierem do pieczenia i na 20 minut wstawiamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 200oC. Ciasteczka wyjmujemy, gdy nabiorą złotego koloru i pozwalamy im wystygnąć na blaszce.
Wartość odżywcza 100 g 229 kcal Białko 7,5 g/Tłuszcz 8,5 g/Węglowodany 71 gŹródło: Rewia