Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki nadziewane dżemem truskawkowym.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 893
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 61
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 401
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 893
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 61
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 401
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Składniki
Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy łyżeczkę cukru, odrobinę mleka i 1 łyżkę mąki. Rozcieramy i przykrywamy ściereczką na około 20 min aby zaczyn zaczął pracować. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zaczyn, masło z żółtkami, spirytus, szczyptę soli, mleko i wyrabiamy ciasto tak długo aż zacznie odchodzić od dłoni. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około godziny. Po godzinie odrywamy po kawałku ciasta spłaszczamy w dłoni, na środek kładziemy dżem i sklejamy ciasto. Pieczemy na złoty kolor. Ważne jest aby olej nagrzał się stopniowo i nie był zbyt gorący, ponieważ pączki w środku będą surowe a na zewnątrz spalone.