Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są bardzo pyszne mieciutkie , warte spróbowania, zawsze wychodza
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
mleko , drożdże , 0,5 kg maki połączyc (zrobic z tego rozczyn) odstawi do wyrosniecia. Gdy gotowe dodac reszte mąki , żółtka utarte z cukrem pudrem , spirytus , sól , cukry waniliowe .
chwile wyrabiac , na koniec dodac wczesniej roztopioną margarynę i pianę tylko z 2 białek usztywnioną podczas ubijania cukrem kryształem , zarabiac reką aż powstanie jednolite ciasto (ma odstawac od ręki), przykryc scierką i odczekac aż podwoi swoją objętosc
Gdy ciasto wyrośnie , dac na stolnice , rozwałkowac na grubośc 2 cm , mozna dodawac odrazu marmoladę lub dopiero po usmazeniu nabic specjalnym do tego rekawem z wąską końcówką
Po usmażeniu posypac cukrem pudrem lub polac lukrem wg własnego uznania.
Zyczę smacznego