Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4296
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 789
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1061
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4008
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6764
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4296
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 789
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1061
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4008
Składniki
Mleko i2 łyżki cukru lekko podgrzac , dodac pokruszone drożdże i odstawic do wyrośniecia.
Mąke przesiac do dużej miski dodac resztę cukru , 8 żółtek , zapach śmietankowy , sól , wyrośnięte drożdże i wyrabiac ciasto .Na samym koncu wlac roztopione wcześniej masło i wyrobic ciasto do momentu aż bedzie odstawac od ręki (im dłuższy czas wyrabiania tym lepsze ciasto)
.Wyrobione ciasto odstawic do wyrosnięcia na ok 40 min (powinno podwoic swoją objetośc).Gdy gotowe ciasto wyłozyc na stolnicę i rozciągnąc na grubośc 1,5 cm .Nakładac marmoladę i przykładac ciastem , wykrawac szklanką lub literatką i odstawic jeszcze na ok 15 min aby podrosły,
Na bardzo gorący tłuszcz dawac pączki i smażyc .Ja zawsze każdy pączek odwracam spodem do góry gdy daję na tłuszcz i są wtedy bardziej pulchne i miękkie zresztą widac na zdjęciu .Smażyc na małym ogniu na złoty kolor,gotowe wykładac na ręcznik papierowy lub bibułę aby odsączyc z tłuszczu , posypac pudrem i zajadac.SMACZNEGO