Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pączusie w 15 minut. Pączki są mięciutkie w środku i mają chrupiącą skórkę, cukier puder dodaje fajnej słodyczy. Pączki są na tyle dobre, że proponuję od razu podwoić składniki.
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 182
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 182
Składniki
Obrane banany rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy cukier i jajka. Mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Najlepiej jest to zrobić łyżką rózgową, ale można również widelcem. Do szerokiego rondelka wlewamy olej i rozgrzewamy. Za pomocą dwóch łyżek robimy małe kuleczki. Jedną łyżką nabieramy ciasto ( pół łyżki), drugą zsuwamy prosto na rozgrzany olej. Łyżkę możemy zanurzać w gorącym oleju, wtedy łatwiej nabierzemy ciasta i łatwiej zejdzie z łyżki. Pączki smażymy na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor. Usmażone pączusie wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyły się z nadmiaru tłuszczu. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Pączki najlepiej smakują od razu po upieczeniu. Proponuję od razu zrobić z podwójnej ilości składników ponieważ szybko znikają.