Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pączusie w 15 minut. Pączki są mięciutkie w środku i mają chrupiącą skórkę, cukier puder dodaje fajnej słodyczy. Pączki są na tyle dobre, że proponuję od razu podwoić składniki.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 115
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 312
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 347
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 115
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 312
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 347
Składniki
Obrane banany rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy cukier i jajka. Mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Najlepiej jest to zrobić łyżką rózgową, ale można również widelcem. Do szerokiego rondelka wlewamy olej i rozgrzewamy. Za pomocą dwóch łyżek robimy małe kuleczki. Jedną łyżką nabieramy ciasto ( pół łyżki), drugą zsuwamy prosto na rozgrzany olej. Łyżkę możemy zanurzać w gorącym oleju, wtedy łatwiej nabierzemy ciasta i łatwiej zejdzie z łyżki. Pączki smażymy na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor. Usmażone pączusie wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyły się z nadmiaru tłuszczu. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Pączki najlepiej smakują od razu po upieczeniu. Proponuję od razu zrobić z podwójnej ilości składników ponieważ szybko znikają.