Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cukrzyków. Można je piec na patelni lub usmażyć na oleju. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmie Wam dosłownie chwilę.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24908
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4396
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1194
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4381
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 24908
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1070
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4396
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1194
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1332
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4381
Składniki
Do miski przełóż twaróg i rozgnieć go widelcem. Dodaj mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i szczyptą soli.
Do osobnej miski wbij jajka i ubij je razem z erytrytolem na puszystą masę. Ubitą masę jajeczną przełóż do miski twarogiem i pozostałymi składnikami. Zagnieć ciasto na pączki.
Ciasto podziel na 20 równych części. Uformuj kształtne pączusie.
Pączki dla cukrzyków możesz upiec w piekarniku lub usmażyć na głębokim oleju. Pieczenie: Pączki przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Piecz przez około 25-30 minut (do zrumienienia). Smażenie: Na głęboką patelnię wlej litr oleju. Rozgrzej go do temperatury 180 stopni. Pączki smaż na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone pączki odsącz na ręczniku papierowym.
Erytrytol przełóż do młynka do mielenia kawy. Słodzik zmiel na puch. Gotowym pudrem udekoruj upieczone/usmażone pączusie.