Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cukrzyków. Można je piec na patelni lub usmażyć na oleju. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmie Wam dosłownie chwilę.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40662
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1060
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3385
Składniki
Do miski przełóż twaróg i rozgnieć go widelcem. Dodaj mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i szczyptą soli.
Do osobnej miski wbij jajka i ubij je razem z erytrytolem na puszystą masę. Ubitą masę jajeczną przełóż do miski twarogiem i pozostałymi składnikami. Zagnieć ciasto na pączki.
Ciasto podziel na 20 równych części. Uformuj kształtne pączusie.
Pączki dla cukrzyków możesz upiec w piekarniku lub usmażyć na głębokim oleju. Pieczenie: Pączki przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Piecz przez około 25-30 minut (do zrumienienia). Smażenie: Na głęboką patelnię wlej litr oleju. Rozgrzej go do temperatury 180 stopni. Pączki smaż na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone pączki odsącz na ręczniku papierowym.
Erytrytol przełóż do młynka do mielenia kawy. Słodzik zmiel na puch. Gotowym pudrem udekoruj upieczone/usmażone pączusie.