Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na najlepsze domowe pączki ,pulchne ,mięciutkie i przepyszne ,które w mig znikają z talerza.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 528
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16790
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 514
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 528
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16790
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 514
Składniki
Drożdże rozpuscić w małej ilości letniego mleka z łyżeczką cukru i łyżeczką mąki. Odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięty zaczyn połączyć z pozostałymi składnikami i wyrabiać dobrze ciasto ,aż będzie nam odchodzić od boków miski i ręki. Przykrywamy scierką do wyrośnięcia.
Tak wyrośnięte ciasto wywałkować na stolnicy na grubośc 1 centymetra . wykrawać pączki szklanką.
wykrojone pączki przykrywamy czystą ścierką i pozostawiamy do podwojenia objętości.
Pączki smażymy na rozgrzanym smalcu lub oleju ,dotąd ,az się zarumienią. Smazymy potem na średnim gazie.
Gotowe pączki posypujemy cukrem pudrem lub napełniamy srodki ulubionym dżemem lub konfiturą. Smacznego!!!