Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne pączki. Zapraszam na bloga ! ;)
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1972
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29570
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1972
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29570
Składniki
Dodatkowo : papier do pieczenia pocięty na kwadraty ok 10 x 10cm
Wodę zagotować w garnuszku razem z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i wrzucić całą mąkę, energicznie mieszając do czasu, aż będzie odstawało od ścianek garnka. Po tym czasie wyłączyć i ostudzić. Dodawać kolejno po jednym jajku i ucierać. Gotowe ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na kawałki papieru. Olej rozgrzać, papier do pieczenia wraz z ciastem odwracać do góry nogami i chwilę czekać aż gniazdka się odkleją. Smażyć kilka minut z każdej strony, a później odsączyć na papierowym ręczniku.