Do góry

Desery Przepis na:

pączki hiszpańskie

pączki hiszpańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1490

Dodano:

Odsłon: 11290

Szybkie i pyszne pączki. Zapraszam na bloga ! ;)

Składniki

  • mąka, 200g
  • masło, 100g
  • woda, 1 szkl
  • jajka, 4
  • szczypta soli
  • Glazura
  • cukier puder, 200g
  • gorąca woda, 2-3 łyżki
  • sok z cytryny, 1 łyżka
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
pączki hiszpańskie

Przygotowanie

  1. Dodatkowo : papier do pieczenia pocięty na kwadraty ok 10 x 10cm

  2. Wodę zagotować w garnuszku razem z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i wrzucić całą mąkę, energicznie mieszając do czasu, aż będzie odstawało od ścianek garnka. Po tym czasie wyłączyć i ostudzić. Dodawać kolejno po jednym jajku i ucierać. Gotowe ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na kawałki papieru. Olej rozgrzać, papier do pieczenia wraz z ciastem odwracać do góry nogami i chwilę czekać aż gniazdka się odkleją. Smażyć kilka minut z każdej strony, a później odsączyć na papierowym ręczniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń