Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mój filmik ,w którym dokladnie,krok po kroku wszystko tlumacze.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji.Dziekuje!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4979
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34414
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2081
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4979
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34414
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2081
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Składniki
Z drozdzy ,2 lyzeczek cukru i 5 lyzeczek cieplego mleka robimy rozczyn.Nastepnie wlewamy do maki ,opruszymy i pod przykryciem zostawiamy na 15 min.Nastepnie dodajemy wszystkie skladniki oprócz masla i zagniatamy,wyrabiamy ciasto przez 10 min.Nastepnie wlewamy maslo i wyrabiamy dalej do polaczenia skladników.Ciasto ma luzna i lepka konsystencje,nie dosypujemy maki!Pod przykryciem zostawiamy do wyrosniecia na 1,5 godz.w cieplym miejscu.
Nastepnie ciasto musimy odgazowac uderzajac w nie reka.Musimy pozbyc sie powietrza.Kulam kulki o wielkosci ok.55-60g.Na posypanym maka blacie ukladam paczki i zostawiam pos przykryciem na ok.30 min.Nagrzewamy olej,smalec na 175 stopni,to idealna temperatura do smazenia paczków.Smazymy paczki z obu stron i jeszcze cieple szprycujemy dzemem.Zciasta wyszlo mi 17 sztuk.Jak paczki ostygna posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy.SMACZNEGO!