Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe pączki serowe bez wyrastania i brudzenia rąk. Wystarczy nastawić w garnku olej i w międzyczasie wymieszać wszystkie składniki w misce. Następnie przy użyciu dwóch łyżek formować pączki i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Oprószone cukrem pudrem, podane z domową konfiturą smakują obłędnie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Do garnka wlej olej. Podgrzewaj go do temperatury około 180 stopni.
W tym czasie zajmij się przygotowaniem ciasta na pączki. Do miski przełóż twaróg, rozgnieć go widelcem. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Wbij jedno całe jajko i 2 żółtka. Dodaj śmietanę. Składniki dokładnie wymieszaj na gładką masę.
Łyżki zanurz w gorącym oleju. Jedną nakładaj ciasto, drugą zsuwaj je do garnka. Pączki kładzione smaż partiami na złoty kolor.
Usmażone pączki kładzione odsącz na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Udekoruj cukrem pudrem. Podawaj z dżemem lub konfiturą. Smacznego!