Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe pączki serowe bez wyrastania i brudzenia rąk. Wystarczy nastawić w garnku olej i w międzyczasie wymieszać wszystkie składniki w misce. Następnie przy użyciu dwóch łyżek formować pączki i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Oprószone cukrem pudrem, podane z domową konfiturą smakują obłędnie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Do garnka wlej olej. Podgrzewaj go do temperatury około 180 stopni.
W tym czasie zajmij się przygotowaniem ciasta na pączki. Do miski przełóż twaróg, rozgnieć go widelcem. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Wbij jedno całe jajko i 2 żółtka. Dodaj śmietanę. Składniki dokładnie wymieszaj na gładką masę.
Łyżki zanurz w gorącym oleju. Jedną nakładaj ciasto, drugą zsuwaj je do garnka. Pączki kładzione smaż partiami na złoty kolor.
Usmażone pączki kładzione odsącz na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Udekoruj cukrem pudrem. Podawaj z dżemem lub konfiturą. Smacznego!