Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze stołów, szczególnie podczas Tłustego Czwartku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Składniki
W misce roztrzep jajka razem z cukrem waniliowym za pomocą miksera. Dodaj serek homogenizowany i miksuj ponownie aż masa stanie się jednolita. Stopniowo wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając, aż uzyskasz gęste, jednolite ciasto.
Wlej olej do garnka lub głębokiej patelni na wysokość około 4-5 cm i mocno go rozgrzej.
Nabieraj małe porcje ciasta łyżeczką i pomagając sobie drugą łyżeczką albo zwilżonymi dłońmi. Wrzucaj ciasto do gorącego oleju. Smaż pączki partiami, obracając je, aż będą równomiernie złociste z każdej strony. Uważaj, by nie wkładać zbyt wielu pączków jednocześnie, aby temperatura oleju nie spadła. Wyjmij usmażone pączki łyżką cedzakową i przełóż je na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe posyp obficie cukrem pudrem.