Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z dodatkiem gotowanych ziemniaków nadają delikatności i przedłużają świeżość.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Do ciepłego mleka kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i mieszamy. Dodajemy parę łyżek mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sprasowane lub zmielone ziemniaki oraz pozostałe składniki, na końcu wlewamy wyrośnięte drożdże. Zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagniatamy i dzielimy na pół. Wykrawamy kółka aż do wyczerpania ciasta. Odstawiamy do napuszenia. W tym czasie gotujemy budyń, pod koniec gotowania dodajemy masło. Mieszamy, przekładamy na talerz żeby wystygł, przykrywamy folią i odstawiamy. Wyrośnięte pączki smażymy na średnim ogniu z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym. Budyń przekładamy do rękawa cukierniczego, nadziewamy nasze pączki. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Pączki można również przekroić na pół i nadziać budyniem :)