Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z dodatkiem gotowanych ziemniaków nadają delikatności i przedłużają świeżość.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16732
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 420
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16732
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 420
Składniki
Do ciepłego mleka kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i mieszamy. Dodajemy parę łyżek mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sprasowane lub zmielone ziemniaki oraz pozostałe składniki, na końcu wlewamy wyrośnięte drożdże. Zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagniatamy i dzielimy na pół. Wykrawamy kółka aż do wyczerpania ciasta. Odstawiamy do napuszenia. W tym czasie gotujemy budyń, pod koniec gotowania dodajemy masło. Mieszamy, przekładamy na talerz żeby wystygł, przykrywamy folią i odstawiamy. Wyrośnięte pączki smażymy na średnim ogniu z obu stron, odsączamy na ręczniku papierowym. Budyń przekładamy do rękawa cukierniczego, nadziewamy nasze pączki. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Pączki można również przekroić na pół i nadziać budyniem :)