Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z lepszych przepisów jakie miałam okazję wypróbować. Ten łamiący mit, że w pączkach najważniejsze są żółtka. Sam sposób wykonania ciasta podpatrzony u Babuni, która zawsze żółtka ucierała z cukrem przed dodaniem ich do ciasta.
Chcesz zrobić wrażenie na rodzinie w czasie świąt lub innych spotkań? Przygot...
Odsłon: 24651
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 708
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 97
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 253
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 708
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 97
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 253
Składniki
Z drożdży, odrobiny mleka i łyżki cukru robimy zaczyn i zostawiamy do wyrośnięcia. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka, 1 całe jajko ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Następnie do mąki dodajemy wyrośnięty rozczyn, pozostałe mleko, jajka i wyrabiamy. Gdy ciasto będzie jednolite dodajemy spirytus i przestudzoną margarynę, Wyrabiamy ( w razie konieczności dodajemy mąki). Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia ( i tu ciężko określić czas). Po wyrośnięciu krótko wyrabiamy i formujemy pączki nadziewając je ulubioną konfiturą, I znowu zostawiamy do czasu, aż pączusie wyrosną :). Ja zawsze smażę pączki "na" smalcu a do smażenie dodaje 3-4 kawałki ziemniaka (pokrojone jak na frytki ;)).
Przepisy Desery
Desery
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Pamiętasz popularne ciasto Leśny Mech? Warto odkurzyć stary przepis. A poniew...
Odsłon: 329
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47866