Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze mnie przerażało wyrabianie ciasta drożdżowego , a tu raz dwa i gotowe,,,,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Gotujemy ziemniaki , przecieramy przez praskę .
Do miski wlewamy olej, cukier , rozkruszone drożdże , cukier waniliowy, sól dokładnie rozcieramy widelcem.Dodajemy też 2 roztrzepane jajka.Do masy dodajemy zmielone ziemniaki , przesianą mąkę , wyrabiamy wszystko na jednolite elastyczne ciasto.Z ciasta formujemy małe pączki , przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pączki. Gorące pączki nadziewamy marmoladą , powidłami lub obsypujemy cukrem pudrem.Z tej porcji ciasta wyszło mi 26 pączków.