Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze mnie przerażało wyrabianie ciasta drożdżowego , a tu raz dwa i gotowe,,,,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Składniki
Gotujemy ziemniaki , przecieramy przez praskę .
Do miski wlewamy olej, cukier , rozkruszone drożdże , cukier waniliowy, sól dokładnie rozcieramy widelcem.Dodajemy też 2 roztrzepane jajka.Do masy dodajemy zmielone ziemniaki , przesianą mąkę , wyrabiamy wszystko na jednolite elastyczne ciasto.Z ciasta formujemy małe pączki , przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pączki. Gorące pączki nadziewamy marmoladą , powidłami lub obsypujemy cukrem pudrem.Z tej porcji ciasta wyszło mi 26 pączków.