Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pączki serowe, wykonuję się je w parę chwil. Znikają jeszcze ciepłe. Polecam wypróbowanie przepisu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier.
Wbijamy jajka, dodajemy ser i sodę i zagniatamy dokładnie ciasto. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażymy na złoty kolor. Upieczone i odsączone pączki obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego ;)