Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z serka homogenizowanego to świetny i ekspresowy deser deser dla małych i dużych. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, ale jak szybko się ich robi tak i szybko znikają.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 461
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1171
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 461
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1171
Składniki
Przygotowanie pączków jest mega proste, z ,łatwo dostępnych składników i przygotowanie to tylko chwilka. Do miski wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia, wbijamy jajka i dodajemy serek waniliowy homogenizowany. Całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Do szerokiego garnka lub patelni wlewamy olej około 1 litra, rozgrzewamy. Gdy już mamy rozgrzany olej robimy pączusie. Bierzemy dwie łyżki. Na jedną nabieramy masę tak pół łyżki, a drugą łyżką ściągamy ciasto. Zachęcam do obejrzenia filmiku tam zobaczycie jak to robiłam. Dla ułatwienia łyżkę możemy zanurzać w gorącym oleju wtedy ciasto będzie nam sprawniej schodziło. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor na średnim oleju. Pączki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem kuchennym aby odsączyły się z nadmiaru tłuszczu. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.