Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielokrotnie sprawdzony przepis na pyszne, puszyste pączki. Tego przysmaku nie może zabraknąć w karnawałowym menu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli. Energicznie mieszając dodać mąkę, masą ma być gładka i lśniącą. Ciasto ostudzić. Rozkłócić 4 jajka i powoli wlewać do ciasta cały czas mieszając. Masę przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie róży. Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty wielkości ok. 8 cm. Na kwadraty wyciskać koła z ciasta. W garnku rozgrzać tłuszcz do smażenia do temp. 170 stopni. Wkładać gniazdka papierem do góry (podczas smażenia papier łatwo zejdzie). Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe odsączyć na ręczniku kuchennym i polukrować. Smacznego.