Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielokrotnie sprawdzony przepis na pyszne, puszyste pączki. Tego przysmaku nie może zabraknąć w karnawałowym menu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11153
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11717
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1238
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11153
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11717
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1238
Składniki
Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli. Energicznie mieszając dodać mąkę, masą ma być gładka i lśniącą. Ciasto ostudzić. Rozkłócić 4 jajka i powoli wlewać do ciasta cały czas mieszając. Masę przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie róży. Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty wielkości ok. 8 cm. Na kwadraty wyciskać koła z ciasta. W garnku rozgrzać tłuszcz do smażenia do temp. 170 stopni. Wkładać gniazdka papierem do góry (podczas smażenia papier łatwo zejdzie). Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe odsączyć na ręczniku kuchennym i polukrować. Smacznego.