Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co kupować, skoro można je zrobić w domu? :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22270
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 120
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 136
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 280
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22270
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 120
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 136
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 280
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier puder oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy.
W rondelku rozpuszczamy margarynę i odstawiamy ją do ostygnięcia. Do drugiej miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka, rozpuszczoną margarynę oraz ocet. Wszystko dobrze mieszamy i przelewamy to do miski z suchymi składnikami. Całość łączymy ze sobą, aby powstało jednolite ciasto. Odstawiamy je na 30-40 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 cm. Wycinamy z niego szklanką kółka, a kieliszkami wycinamy w tych kółkach środki. Do garnka wlewamy sporą ilość oleju (aby pączki swobodnie pływały, nie dotykając dna) i bardzo dobrze go rozgrzewamy. Wkładamy do gorącego oleju pączki i smażymy z każdej strony na rumiano. Po wyjęciu pączków z garnka kładziemy je na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nich nadmiar tłuszczu.