Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisiaj mam gości i przygotowałam pączki według przepisu agnieszka - gotuje z marmoladą różaną i skórką pomarańczową no i oczywiście z lukrem oto link do przepisu - https://smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-paczki-z-marmolada-rozana-i-skorka-pomaranczowa,2037564,agnieszka-gotuje.html , a pączki Polecam
garnek, stolnica, miska, robot kuchenny, łyżka, szpryca do nadziewania,
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10156
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42418
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10156
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42418
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Składniki
Mleko podgrzać, masło rozpuścić. Do miseczki wsypać łyżeczkę cukru i mąki, dodać drożdże , wlać mleko i wymieszać. Odstawić na 15 minut. w ciepłe miejsce , zakryć ściereczką. Do dużej miski wsypać mąkę i sól. Żółtka ubić z cukrem waniliowym i cukrem na puszystą, jasną masę. Do maki dodać wyrośnięty zaczyn, ubite żółtka i wyrobić chwilę za pomocą miksera, nastepnie dodać masło i wyrabiać około 5 minut. Gotowe ciasta zakryć ścierką i odłożyć na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto zagnieść i podzielić na porcje ok. 60 g. Z każdego kawałka formować pączka i odstawić na blaszkę podsypaną mąką. Ponownie zakryć ścierką i odstawić na godzinę. W garnku dobrze rozgrzać olej i smażyć pączki z obu stron na złoty , rumiany kolor. Nastepnie za pomocą szprycy nadziewać marmoladą. Przygotować lukier; Cukier puder wymieszać z mlekiem i lukrować pączki posypując skórką pomarańczową. Smacznego
Pączki gotowe do spożycia. Najlepsze domowe. Smacznego