Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis mojej mamy. Pączki są lekkie i barzo smaczne
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 853
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6967
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 439
Pizza hawajska ma swoich zagorzałych pasjonatów, jak i przeciwników. Nic dziw...
Odsłon: 1616
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 59
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 853
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6967
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 439
Pizza hawajska ma swoich zagorzałych pasjonatów, jak i przeciwników. Nic dziw...
Odsłon: 1616
Składniki
Mleko lekko pdgrzać , dodać drożdże , łyżkę cukru i 2 łyżki mąki poczekać aż wyrośnie. Masło rozpuścić i pozostawić do wysygnięcia Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać sól, wystudzone masło ,wyrośnięte drożdże i stopniowo dodawać mąkę .Ciasto dobrze wyrobić aż na powierzchni pokażą się pęcherze powietrza. Ciasto przykryć ścierką i poczekać około 30 minut żeby odpoczęło . Następnie łyżką nabierać niewielką ilość ciasta uformować kulkę , rozciągąć w palcach i nałożyć do środka nadzienie. Ciasto zamknąć tak aby marmolada pozostała w środku , uformować kulkę i położyć na bawełnianej ścierce Po uformowaniu wszystkich pączków smażyć w głębokim tłuszczu . Po lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem