Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis mojej mamy. Pączki są lekkie i barzo smaczne
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 100
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 100
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Mleko lekko pdgrzać , dodać drożdże , łyżkę cukru i 2 łyżki mąki poczekać aż wyrośnie. Masło rozpuścić i pozostawić do wysygnięcia Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać sól, wystudzone masło ,wyrośnięte drożdże i stopniowo dodawać mąkę .Ciasto dobrze wyrobić aż na powierzchni pokażą się pęcherze powietrza. Ciasto przykryć ścierką i poczekać około 30 minut żeby odpoczęło . Następnie łyżką nabierać niewielką ilość ciasta uformować kulkę , rozciągąć w palcach i nałożyć do środka nadzienie. Ciasto zamknąć tak aby marmolada pozostała w środku , uformować kulkę i położyć na bawełnianej ścierce Po uformowaniu wszystkich pączków smażyć w głębokim tłuszczu . Po lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem