Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki z piekarnika"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Zaczyn: utrzyj. Odstaw w ciepłe miejsce na 20 min.
Ciasto: jajka zmiksuj z cukrem. Mąkę przesiej, dodaj masę jaje czną, miękkie masło i zaczyn. Zamieszaj. Wyłóż na stolnicę, zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Odstaw na godzinę.
Ciasto odgazuj, kilka razy uderzając. Rozwałkuj na grubość 2 cm. Wytnij kółka o śr. 10 cm. Posmaruj marmoladą, zlep. Odstaw na 30 min. Pączki piecz 25 min w temp. 180-190°C.
Lukier: sok z grejpfruta utrzyj z cukrem pudrem i dżemem. Polukruj pączki, udekoruj skórką.
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 12, cena za porcję 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie