Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z piekarnika to pyszna alternatywa dla tradycyjnych pączków smażonych. Z nadzieniem budyniowym smakują znakomicie.
Piekarnik, mikser, wałek do ciasta.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 281
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3651
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1848
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29737
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 281
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3651
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1848
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29737
Składniki
Z podanych składników wyrób ciasto i zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia na pół godziny. Następnie rozwałkuj i wykrawaj szklanką pączki o grubości 1 cm. Wyłóż na blachę i zostaw pod przykryciem znowu do wyrośnięcia.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C góra dół przez pół godziny do zrumienienia.
W tym czasie zrób nadzienie. Zagotuj mleko z budyniami wg przepisu na opakowaniu. Ostudź. Do budyniu dodaj mascarpone, ubij, a następnie dodaj kajmak i znowu ubij na gładką masę.
Ciepłe jeszcze pączki nadziewaj solidnie masą budyniową.