Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z piekarnika to pyszna alternatywa dla tradycyjnych pączków smażonych. Z nadzieniem budyniowym smakują znakomicie.
Piekarnik, mikser, wałek do ciasta.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 610
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1379
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25682
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 610
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1379
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25682
Składniki
Z podanych składników wyrób ciasto i zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia na pół godziny. Następnie rozwałkuj i wykrawaj szklanką pączki o grubości 1 cm. Wyłóż na blachę i zostaw pod przykryciem znowu do wyrośnięcia.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C góra dół przez pół godziny do zrumienienia.
W tym czasie zrób nadzienie. Zagotuj mleko z budyniami wg przepisu na opakowaniu. Ostudź. Do budyniu dodaj mascarpone, ubij, a następnie dodaj kajmak i znowu ubij na gładką masę.
Ciepłe jeszcze pączki nadziewaj solidnie masą budyniową.