Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączusie to karnawałowy przysmak, który zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości. Tym razem postawiłam na ekspresowe pączki przygotowane na bazie serka wiejskiego. Są banalnie proste do zrobienia. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina cierpliwości.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3005
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4191
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3005
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4191
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier puder. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski przekładamy serek wiejski, miksujemy blenderem. Następnie wbijamy dwa jajka. Ponownie miksujemy składniki.
Zmiksowany serek z jajkami przelewamy do suchych składników. Dodajemy alkohol. Wszystko razem mieszamy.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek lub dłońmi zwilżonymi olejem. Smażymy na średnim ogniu z oby stron na złoty kolor.
Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Pączki obtaczamy w cukrze pudrze.