Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączusie to karnawałowy przysmak, który zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości. Tym razem postawiłam na ekspresowe pączki przygotowane na bazie serka wiejskiego. Są banalnie proste do zrobienia. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina cierpliwości.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 79
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 754
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 474
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 270
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 79
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 754
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 474
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 270
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier puder. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski przekładamy serek wiejski, miksujemy blenderem. Następnie wbijamy dwa jajka. Ponownie miksujemy składniki.
Zmiksowany serek z jajkami przelewamy do suchych składników. Dodajemy alkohol. Wszystko razem mieszamy.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek lub dłońmi zwilżonymi olejem. Smażymy na średnim ogniu z oby stron na złoty kolor.
Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Pączki obtaczamy w cukrze pudrze.