Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączusie to karnawałowy przysmak, który zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości. Tym razem postawiłam na ekspresowe pączki przygotowane na bazie serka wiejskiego. Są banalnie proste do zrobienia. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina cierpliwości.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1016
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1016
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier puder. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski przekładamy serek wiejski, miksujemy blenderem. Następnie wbijamy dwa jajka. Ponownie miksujemy składniki.
Zmiksowany serek z jajkami przelewamy do suchych składników. Dodajemy alkohol. Wszystko razem mieszamy.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek lub dłońmi zwilżonymi olejem. Smażymy na średnim ogniu z oby stron na złoty kolor.
Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Pączki obtaczamy w cukrze pudrze.