Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączusie to karnawałowy przysmak, który zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości. Tym razem postawiłam na ekspresowe pączki przygotowane na bazie serka wiejskiego. Są banalnie proste do zrobienia. Wystarczy kilka prostych składników i odrobina cierpliwości.
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 964
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1114
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10225
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 964
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1114
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10225
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier puder. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski przekładamy serek wiejski, miksujemy blenderem. Następnie wbijamy dwa jajka. Ponownie miksujemy składniki.
Zmiksowany serek z jajkami przelewamy do suchych składników. Dodajemy alkohol. Wszystko razem mieszamy.
Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy do temperatury około 180 stopni.
Pączki formujemy przy użyciu dwóch łyżek lub dłońmi zwilżonymi olejem. Smażymy na średnim ogniu z oby stron na złoty kolor.
Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Pączki obtaczamy w cukrze pudrze.