Do góry

Desery Przepis na:

Pączki z serka z lekką korzenną nutą

Pączki z serka z lekką korzenną nutą

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 156

Dodano:

Odsłon: 1160

Wszyscy znany pączusie czy oponki. Ja dzisiaj proponuję wariant z lekkim korzennym aromatem

Składniki

  • 2 jajka, 1 łyżka miodu, 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego, 1 małe opakowanie cukru waniliowego, 1
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pączki z serka z lekką korzenną nutą

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z miodem i cukrem waniliowym. Dodać serek homogenizowany oraz mleko. Następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do pierników. Wyrobić dość twarde ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki lub mleka. Odstawić na 15 minut. Stolnicę podsypać mąką, ciasto rozwałkować na około 1/2 cm. Za pomocą specjalnej foremki lub szklanki wykrawamy ciastka. Smażymy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złoty kolor. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku i przesypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń