Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki które zrobisz w 30 minut :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182158
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 288
Składniki
W misce wymieszać wszystko oprócz mąki. Używamy do tego trzepaczki lub kuchennej rózgi. Na końcu wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na rozgrzany do 175*C olej. Smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem.