Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, wilgotne i pyszne pączki z ziemniaków i zielonego groszku. Ziemniaki pozostały mi z obiadu, zamiast kopytek dziś zrobiłam pączki. Przepis na ziemniaki z groszkiem jest w moich przepisach. Oczywiście pączki można zrobić z samych ziemniaków, wtedy można dodać trochę więcej cukru. https://smaker.pl/przepis-ziemniaki-z-zielonym-groszkiem,125908,koral.html
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39399
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39399
Składniki
Do ugotowanych,tłuczonych i ostudzonych ziemniaków z groszkiem, kruszymy drożdże i posypujemy cukrem. Gdy drożdże rozpuszczą się dodajemy mąkę, jajka, ucieramy, powoli dolewając roztopione masło. Wyrabiamy gładkie ciasto i pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość).
Dłonie lekko zwilżamy olejem. Z ciasta odrywamy kawałek po kawałku i lepimy pączki. Pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia (10-15 minut). Wyrośnięte pączki smażymy z obu stron w głębokim, mocno rozgrzanym smalcu. Po osmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.