Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał pachnie pączkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 67
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 177
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 67
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 177
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Składniki
Twaróg utrzeć z jajkami i cukrem. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem do pieczenia, sodą. Dodać do sera i zrobić ciasto. Zrobić wałek i odkrawać po kwałku. Porcje nie muszą być równe. Formować placki. Nakładać konfiturę i formować kule. Wrzucać na rozgrzany w rondlu smalec. Smażyć na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Przed podaniem osypać cukrem pudrem. Smacznego.