Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał pachnie pączkami.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 640
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12344
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 640
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12344
Składniki
Twaróg utrzeć z jajkami i cukrem. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem do pieczenia, sodą. Dodać do sera i zrobić ciasto. Zrobić wałek i odkrawać po kwałku. Porcje nie muszą być równe. Formować placki. Nakładać konfiturę i formować kule. Wrzucać na rozgrzany w rondlu smalec. Smażyć na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Przed podaniem osypać cukrem pudrem. Smacznego.