Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis idealny dla osób zabieganych i zapracowanych.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3585
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3585
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać przy pomocy miksera. Najszybciej jest nakładać ciasto łyżeczką wprost zrzucając jej zawartość na gorący głęboki olej, ale pączuszki tak usmażone mają nieregularny kształt. Nie każdemu przypadną one do gustu. Dlatego ja porcję ciasta z łyżeczki przed wrzuceniem do oleju obtaczałam delikatnie w mące formując z niej kulkę, co zajęło trochę więcej czasu, ale efekt był zadowalający. Pączuszki smażymy na średnim ogniu do zbrązowienia, a po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.