Do góry

Desery Przepis na:

Paluchy czekoladowe z pazurem

Paluchy czekoladowe z pazurem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19450

Dodano:

Odsłon: 440

Deser dla odważnych.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluchy czekoladowe z pazurem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Starty chleb razowy wymieszać z kakao, cukrem waniliowym, dwoma jajami i olejem. Formować paluchy i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć końce paluchów. Smarować jajem i przyklejać płatki migdałowe- na kształt pazurka. Piec w temperaturze 160 stopni około 15 minut. Drugą stronę paluchów można moczyć w czekoladzie deserowej rozpuszczonej na parze i przechowywać w pudelku lub puszce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń