Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla odważnych.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28653
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9012
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 324
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28653
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9012
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 754
Składniki
Wykonanie: Starty chleb razowy wymieszać z kakao, cukrem waniliowym, dwoma jajami i olejem. Formować paluchy i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć końce paluchów. Smarować jajem i przyklejać płatki migdałowe- na kształt pazurka. Piec w temperaturze 160 stopni około 15 minut. Drugą stronę paluchów można moczyć w czekoladzie deserowej rozpuszczonej na parze i przechowywać w pudelku lub puszce.