Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie obchodzę Halloween. Ale takie paluchy musiałam zrobić. Wygląd świetny, a i smak dobry. Pod niektóre „paznokcie” dałam kapkę dżemu śliwkowego…
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23085
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1155
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104911
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23085
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1155
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104911
Składniki
Zmiksować masło z cukrem, dodać jajko, olejki, potem mąkę z proszkiem i sól, wyrobić ciasto. Kulę ciasta włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce min. 30 minut.
Wyjąć ciasto (najlepiej 1/4, a resztę trzymać w lodówce żeby nie zmiękła) brać 1 łyżkę ciasta i formować paluszek, wciskając na koniec migdał w miejsce paznokcia. Paluszki formujemy mniejsze bo podczas pieczenia rosną.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do 200st. około 10-12 minut. Ja nastawiłam na 220st. Ważne żeby piekarnik był gorący bo w mniejszej temp paluchy mogą rozpłynąć się…no to smacznego…: )