Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie obchodzę Halloween. Ale takie paluchy musiałam zrobić. Wygląd świetny, a i smak dobry. Pod niektóre „paznokcie” dałam kapkę dżemu śliwkowego…
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3503
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74292
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3503
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74292
Składniki
Zmiksować masło z cukrem, dodać jajko, olejki, potem mąkę z proszkiem i sól, wyrobić ciasto. Kulę ciasta włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce min. 30 minut.
Wyjąć ciasto (najlepiej 1/4, a resztę trzymać w lodówce żeby nie zmiękła) brać 1 łyżkę ciasta i formować paluszek, wciskając na koniec migdał w miejsce paznokcia. Paluszki formujemy mniejsze bo podczas pieczenia rosną.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do 200st. około 10-12 minut. Ja nastawiłam na 220st. Ważne żeby piekarnik był gorący bo w mniejszej temp paluchy mogą rozpłynąć się…no to smacznego…: )