Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend nadchodzi niech nam miło czas osłodzi.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Gotowe ciasto francuskie przeciąć w załóż na dwa paski
I w poprzek paski około 3 cm.
Każdy pasek posmarować powidłami śliwkowymi
Zlepić 2 boki
I zawijać w przeciwnym kierunku robiąc sprężynkę.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko roztrzepać widelcem,
Smarować paluszki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika.
Wspaniałe chrupiące paluszki dla dzieci i nie tylko.