Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam polecić Wam pampuszki. Są to proste ,szybkie w przygotowaniu, puszyste, a za pyszne placuszki. Podane z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną smakują wyśmienicie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 121
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 51
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 121
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem dodając cukier waniliowy, mąkę oraz większą szczyptę sody oczyszczonej. Masę żółtkową połączyć z masą białkową, delikatnie wymieszać do połączenia. Patelnię rozgrzać z niewielką ilością oleju, nakładać porcje masy formować placuszki pampuszki i smażyć z obydwu stron na rumiano. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne , pokroić i karmelizować. Placuszki podawać z karmelizowanymi jabłkami lub śmietaną, albo z ulubionym dżemem.