Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne śniadanie amerykańskie ! Tym razem wersja kukurydziana z uwielbienia do mąki kukurydzianej :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4437
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1420
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4437
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1420
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Do miseczki z żółtkami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko oraz jogurt a następnie mieszamy do połączenia składników.
Białka ubijamy na sztywno dodając szczyptę soli a następnie dodajemy do masy z żółtkami i delikatnie mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.
Rozgrzewamy patelnię i nakładamy 2 łyżki masy a następnie kolisymi ruchami tworzymy placuszki. Kiedy pojawią się bombelki przekręcamy na drugą stronę. Polewamy miodem i zajadamy !