Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancakes z mascarpone to przepyszne, puszyste i delikatne naleśniki, idealne zarówno na śniadanie jak i na obiad lub kolację.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421278
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2012
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421278
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2012
Składniki
Do miski wlewamy maślankę, dodajemy serek mascarpone, jajka, rozpuszczone i wystudzone masło oraz miód, całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy naleśnikowej wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe naleśniki podajemy z syropem klonowym i ulubionymi owocami.