Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancakes z mascarpone to przepyszne, puszyste i delikatne naleśniki, idealne zarówno na śniadanie jak i na obiad lub kolację.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4902
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4902
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Składniki
Do miski wlewamy maślankę, dodajemy serek mascarpone, jajka, rozpuszczone i wystudzone masło oraz miód, całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy naleśnikowej wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe naleśniki podajemy z syropem klonowym i ulubionymi owocami.