Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancakes z mascarpone to przepyszne, puszyste i delikatne naleśniki, idealne zarówno na śniadanie jak i na obiad lub kolację.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 177
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 86
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 331
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1474
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 177
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 86
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 331
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1474
Składniki
Do miski wlewamy maślankę, dodajemy serek mascarpone, jajka, rozpuszczone i wystudzone masło oraz miód, całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy naleśnikowej wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe naleśniki podajemy z syropem klonowym i ulubionymi owocami.