Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancakes z mascarpone to przepyszne, puszyste i delikatne naleśniki, idealne zarówno na śniadanie jak i na obiad lub kolację.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34962
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17924
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34962
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17924
Składniki
Do miski wlewamy maślankę, dodajemy serek mascarpone, jajka, rozpuszczone i wystudzone masło oraz miód, całość miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy naleśnikowej wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe naleśniki podajemy z syropem klonowym i ulubionymi owocami.