Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne ciasto,które jest idealne na każdą okazję :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 271
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3631
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 271
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3631
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
1. Z podanych składników wygniatamy ciasto kruche i odkładamy do lodówki do schłodzenia. 2.Następnie gotujemy mleko,rozrabiamy budynie z cukrami i mieszamy do uzyskania gęstego budyniu. Na gorący budyń dajemy folię aluminiową lub folię spożywczą( unikniemy tzw.kożucha :)-odkładamy do wystudzenia. 3.Z białek które zostały z jajek,ubijamy pianę i dodajemy 4 łyżki cukru. 4.Ciasto dzielimy na dwie równe części. -Jedną część wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem smarujemy kwaśnym dżemem i dajemy połowę piany i posy- pujemy migdałami. Pieczemy ok 20 min.w 160C - z drugą częścią robimy dokładnie to samo. ( musimy mieć dwa jednakowe placki )
1.Miękkie masło ucieramy z budyniem do uzyskania jednolitego i puszystego kremu. 2. Na pierwszy upieczony placek wykładamy krem budyniowy, przykrywamy drugim plackiem i odkładamy do lodówki na jedną godzinę.Najlepiej smakuje jednak następnego dnia, Smacznego :)