Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne... słodkie... i przede wszystkim dietetyczne!!! do wersji nie light dodajemy cukier, a sos robimy na syropie owocowym i mące lub skrobi :)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 58
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 627
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 61
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 58
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 627
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 61
Składniki
Laskę wanilii łamiemy na pół. Mleko, słodzik i wanilię zagotowujemy. Żelatynę zalewamy wodą, podgrzewamy chwilę w mikrofali i wlewamy do mleka - mieszamy.Masę rozlewamy do foremek, gdy ostygnie wkładamy do lodówki.
Przygotowujemy sos: do garnka wlewamy zaprawę, dodajemy skrobię i mieszamy do zagotowania - masa gęstnieje jak budyń! gdy będzie zbyt gęsta można dodać więcej zaprawy.
Gdy panna cotta stężeje, pojemnik wkładamy na chwilę do ciepłej wody - wtedy masa lepiej "odchodzi" i przewracamy na talerz. Podajemy polaną sosem :)