Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona włoskiego deseru :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118099
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8419
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118099
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8419
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1546
Składniki
1. Śmietankę, cukier, oraz płatki róży włóż do rondelka i podgrzej na małym ogniu do stanu wrzenia. 2. Zdejmij rondelek z gazu i pozostaw go na 2 godziny, aby śmietanka przeszła aromatem kwiatów. 3. Przecedź śmietankę przez sito, dodaj wodę różną i ponownie podgrzej całość na małym ogniu do stanu wrzenia. 4. W czasie kiedy śmietanka się podgrzewa, żelatynę zalej mlekiem. 5. Kiedy śmietanka się zagotuje, zdejmij ją z ognia i dodaj do niej żelatynę namoczoną w mleku. 6. Mieszaj tak długo, aż żelatyna się rozpuści. 7. Rozlej do 8 miseczek. 8. Kiedy Panna cotta przestygnie wstaw do lodówki na kilka godzin. 9. Podawaj na zimno z malinami. 10. Smacznego :-)