Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona włoskiego deseru :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
1. Śmietankę, cukier, oraz płatki róży włóż do rondelka i podgrzej na małym ogniu do stanu wrzenia. 2. Zdejmij rondelek z gazu i pozostaw go na 2 godziny, aby śmietanka przeszła aromatem kwiatów. 3. Przecedź śmietankę przez sito, dodaj wodę różną i ponownie podgrzej całość na małym ogniu do stanu wrzenia. 4. W czasie kiedy śmietanka się podgrzewa, żelatynę zalej mlekiem. 5. Kiedy śmietanka się zagotuje, zdejmij ją z ognia i dodaj do niej żelatynę namoczoną w mleku. 6. Mieszaj tak długo, aż żelatyna się rozpuści. 7. Rozlej do 8 miseczek. 8. Kiedy Panna cotta przestygnie wstaw do lodówki na kilka godzin. 9. Podawaj na zimno z malinami. 10. Smacznego :-)