Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 729
Dodano: 04.05.2018
Odsłon: 221
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
1. Śmietankę, cukier, oraz płatki róży włóż do rondelka i podgrzej na małym ogniu do stanu wrzenia.
2. Zdejmij rondelek z gazu i pozostaw go na 2 godziny, aby śmietanka przeszła aromatem kwiatów.
3. Przecedź śmietankę przez sito, dodaj wodę różną i ponownie podgrzej całość na małym ogniu do stanu wrzenia.
4. W czasie kiedy śmietanka się podgrzewa, żelatynę zalej mlekiem.
5. Kiedy śmietanka się zagotuje, zdejmij ją z ognia i dodaj do niej żelatynę namoczoną w mleku.
6. Mieszaj tak długo, aż żelatyna się rozpuści.
7. Rozlej do 8 miseczek.
8. Kiedy Panna cotta przestygnie wstaw do lodówki na kilka godzin.
9. Podawaj na zimno z malinami.
10. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

DomowaPiwniczka 05 maja 2018Zgłoś do usunięcia
ale rozpusta :) mmmmniam2 Kto głosował? | Odpowiedz