Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panna cotta z mango"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 343
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 689
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 343
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 689
Składniki
Kremówkę wlej do rondla, dodaj mleko oraz cukier. Laskę wanilii rozetnij, wydrąż ziarenka. Wrzuć do rondla. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości letniej wody.
w rondlu podgrzewaj, ciągle mieszając, aż zaczną wrzeć. Naczynie zdejmij z ognia, usuń ziarenka wanilii. Dodaj napęczniałą żelatynę. Wymieszaj całość starannie. Odstaw do schłodzenia.
Dojrzałe mango umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki. Miąższ wokół pestki ponacinaj ostrym nożem w kratkę. Zetnij do miseczki, odstaw do lodówki do schłodzenia.
Przygotuj cztery małe szklane pucharki lub szklaneczki (ewentualnie słoiczki). Nałóż do nich zimną panna cottę. Na wierzchu rozłóż pokrojone w kostkę mango. Całość wstaw do lodówki na 2-3 godziny, do całkowitego stężenia.
Oderwij listki z gałązki ziół (melisy lub mięty), opłucz je i osusz. Deser wyjmij z lodówki. Udekoruj ziołami.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 330 kcal cena 2,90 zł.
Zamiast zwykłego mleka do przyrządzenia tego deseru możesz wykorzystać mleczko kokosowe. Pamiętaj jedynie, aby po otwarciu puszki starannie wymieszać jej zawartość (mleczko może się rozwarstwić).Źródło: Świat kobiety