Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich najbardziej lubianych deserów - zawsze wychodzi, a goście będą pod wrażeniem ogromnym :-)
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 41
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9057
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 769
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 41
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9057
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 769
Składniki
1. Śmietankę podgrzej na małym ogniu do stanu wrzenia. 2. Dodaj łyżeczkę pasty waniliowej lub jeśli używasz laski wanilii wydrąż nasionka i wsyp je do śmietany, następnie wrzuć do niej również łupinę oraz cukier. 3. Zdejmij rondel z ognia i zostaw go na 5 minut, aby śmietana przeszła aromatem wanilii. 4. Sprawdź, czy cukier się rozpuścił, a jeśli nie, postaw rondel na minutę na ogniu. 5. Wyciągnij łupinę wanilii. 6. Żelatynę rozprowadź w mleku i dodaj ją do wciąż gorącej śmietany. 7. Mieszaj tak długo, aż powstanie jednolita masa. 8. Przygotuj 6 miseczek. 9. Aby ziarenka wanilii nie opadły na dno miseczek, przed rozlaniem masy do miseczek schłodź ją do momentu, aż zacznie się ścinać i dopiero przelej ją do miseczek. 10. Miseczki z masą wstaw do lodówki na kilka godzin. 11. Podawaj na zimno z marakują. 12. Smacznego :-)