Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich najbardziej lubianych deserów - zawsze wychodzi, a goście będą pod wrażeniem ogromnym :-)
1. Śmietankę podgrzej na małym ogniu do stanu wrzenia.
2. Dodaj łyżeczkę pasty waniliowej lub jeśli używasz laski wanilii wydrąż nasionka i wsyp je do śmietany, następnie wrzuć do niej również łupinę oraz cukier.
3. Zdejmij rondel z ognia i zostaw go na 5 minut, aby śmietana przeszła aromatem wanilii.
4. Sprawdź, czy cukier się rozpuścił, a jeśli nie, postaw rondel na minutę na ogniu.
5. Wyciągnij łupinę wanilii.
6. Żelatynę rozprowadź w mleku i dodaj ją do wciąż gorącej śmietany.
7. Mieszaj tak długo, aż powstanie jednolita masa.
8. Przygotuj 6 miseczek.
9. Aby ziarenka wanilii nie opadły na dno miseczek, przed rozlaniem masy do miseczek schłodź ją do momentu, aż zacznie się ścinać i dopiero przelej ją do miseczek.
10. Miseczki z masą wstaw do lodówki na kilka godzin.
11. Podawaj na zimno z marakują.
12. Smacznego :-)
Jogurtowy deser z truskawkami, galaretką i kruchymi ciastkami.
Odsłon: 153
Błyskawiczny deser do zrobienia w 10 minut. Zawsze sprawdza się przy niespodz...
Odsłon: 317
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 149
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 236
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12338
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 149
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 236
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12338
Składniki
1. Śmietankę podgrzej na małym ogniu do stanu wrzenia. 2. Dodaj łyżeczkę pasty waniliowej lub jeśli używasz laski wanilii wydrąż nasionka i wsyp je do śmietany, następnie wrzuć do niej również łupinę oraz cukier. 3. Zdejmij rondel z ognia i zostaw go na 5 minut, aby śmietana przeszła aromatem wanilii. 4. Sprawdź, czy cukier się rozpuścił, a jeśli nie, postaw rondel na minutę na ogniu. 5. Wyciągnij łupinę wanilii. 6. Żelatynę rozprowadź w mleku i dodaj ją do wciąż gorącej śmietany. 7. Mieszaj tak długo, aż powstanie jednolita masa. 8. Przygotuj 6 miseczek. 9. Aby ziarenka wanilii nie opadły na dno miseczek, przed rozlaniem masy do miseczek schłodź ją do momentu, aż zacznie się ścinać i dopiero przelej ją do miseczek. 10. Miseczki z masą wstaw do lodówki na kilka godzin. 11. Podawaj na zimno z marakują. 12. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 236
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 692