Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny włoski deser. Delikatny z lekką nutą malin i chrupiącej granoli. Całość tworzy pyszny deser.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 386
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 386
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Panna Cotta: Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Mleko oraz śmietankę wlać do garnka, dodać cukry. Zagotować, mieszać, aż cukier się rozpuści. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić. Odstawić do pół stężenia.
Warstwa malinowa: Maliny gotujemy z wodą przez ok 15 minut. Następnie do gotujących owoców wsypujemy cukier. Gotujemy i mieszamy 5 minut. Kolejno dolewamy rozmieszaną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną galaretkę. Odstawiamy do pół stężenia.
Na dno naczynek wsypujemy po łyżeczce granoli. Wykładamy warstwę Panna Cotty. Wstawiamy do lodówki, aby stężało. Na wierzch wykładamy maliny. Dekorujemy listkami mięty.