Do góry

Desery Przepis na:

Panna cotta z wiśniową pianką - lekka

Panna cotta z wiśniową pianką - lekka

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1676

Dodano:

Odsłon: 5076

Lekki mleczna panna cotta z wiśniową pianką

Składniki

  • 500ml mleka, 1 laska wanilii
  • 500g wiśni, 3 łyżeczki żelatyny
  • słodzik/cukier/miód, woda
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy mleko.
    Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wydrążamy ziarenka - dodajemy do mleka.
    Pozostałą część można wrzucić do cukru - będzie cukier waniliowy.
    Mleko gotujemy i dosładzamy.
    Żelatynę zalewamy wodą, a gdy napęcznieje wkładamy do mikrofali i podgrzewamy.
    Następnie wlewamy do gorącego mleka i mieszamy.
    Wiśnie słodzimy, zalewamy odrobiną wody i podgrzewamy.
    Mus blendujemy - powstaje pianka.
    Mleko wlewamy do szklanek, gdy ostygnie, wkładamy do lodówki.
    Na gotową warstwę mleczną wlewamy piankę, gotowe! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń