Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam kiedyś okazję i niewątpliwą przyjemność pracować z dziewczyną z Brazylii, od niej dostałam przepis na ciasto miodowe, które nieco przypomina nasz piernik.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, ostudzić.
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. W misce wymieszać suche składniki ciasta. Następnie dodać kawę z mlekiem, wlać olej, miód i żółtka. Wszystko dokładnie zmiksować. Białka ubić na pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
Formę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać do niej ciasto. Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Wystudzić.
Puszkę mleka skondensowanego włożyć do garnka z wodą, gotować przez 3 godziny do uzyskania karmelu. Wystudzić.
Ciasto podczas pieczenia rośnie tworząc górkę, którą należy ściąć ostrym nożem. Otrzymany równy blat ciasta posmarować ostudzonym karmelem. Odcięty kawałek pokruszyć, posypać po karmelu.