Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana bobem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 216
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 216
Składniki
Kaszę ugotuj bez odcedzania. Papryki przekrój wzdłuż na pół, wyjmij gniazda nasienne, posól. Bób obgotuj przez ok. 5 minut na parze. Przepłucz zimną wodą, wystudź i obierz. Marchew pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, obsmaż na oliwie, wrzuć do kaszy.
Dodaj posiekaną natkę, wyciśnięty czosnek, sól, sos sojowy i pieprz. Farszem wypełnij połówki papryk do 1/3 wysokości, dodaj obrany bób, lekko przykryj go kaszą, aby się nie spiekł. Wierzch posyp tartym serem. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 220 stopni (ok. 25 minut).
• 30 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 złŹródło: Show